Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta in spletne trgovine www.presenecena.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.


Podatki o podjetju:

GRAMKO, trgovina po pošti ali po internetu, d.o.o.


Ustanovljeno pri AJPES, izpostava Novo mesto, 27.6.2022; št.:  2022/54938  
Sedež podjetja in lokacija opravljanja dejavnosti: Klošter 1, 8332 Gradac v Beli krajini
Matična številka: 9161996000
Davčna številka: 29232678
Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV
E-naslov: info@presenecena.si
Tel.: +38640841497


Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje 
poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom naročila artiklov iz spletne trgovine. Shranite si jih lahko tukaj.

 

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabite.

Način plačila

 
Naročilo artiklov je mogoče na ozemlju Republike Slovenije in vseh tukaj navedenih državah: Albanija, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Češka, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Severna Makedonija, Slovaška, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in Združeno kraljestvo.

Omogočeno je plačilo preko predračuna – UPN nalog (le za nakupe na ozemlju Republike Slovenije) in plačilo preko Pay Pal sistema.

 

Cene


Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila 
in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Postopek naročila

 

Naročilo blaga je možno preko spletne trgovine www.presenecena.si.

V primeru, da potencialni kupec stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (mail, Facebook sporočilo, telefonski klic), bo dalje napoten na spletno trgovino www.presenecena.si.

 

V spletni trgovini lahko nakupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Kupec izbere artikel, ga doda v košarico in nadaljuje postopek nakupa s klikom na zavihek Košarica v meniju ali na gumb na zgornjem delu strani, ki se pojavi ob dodajanju izdelkov v košarico.

Pregled košarice je uporabniku dostopen ves čas brskanja po trgovini www.presenecena.si.

Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov. Po kliku na gumb Na blagajno, uporabnik doda še svoje kontaktne podatke in podatke za dostavo ter po potrebi doda tudi komentar. Sledi še zaključek naročila s klikom na gumb Potrdite naročilo.

Registriranemu uporabniku so na spletni strani www.presenecena.si vselej dostopni podatki o vsebini trenutnega in vseh preteklih naročil.

Po oddanem naročilu kupec prejme potrditveni mail o prejetju naročila, v katerem so ponovno navedeni vsi podatki. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ta mail velja kot predračun, po katerem kupec poravna strošek. V mailu so navedeni tudi vsi podatki, ki so potrebni za izvedbo transakcije.

Upravljalec bo shranil vsebino naročil registriranih in neregistriranih uporabnikov.

 

V primeru, da uporabnik izbere plačilo preko sistema PayPal ga stran avtomatsko preusmeri na njegov uporabniški račun tega sistema, preko katerega poravna račun. Ko znesek poravna avtomatsko prejme obvestilo o opravljenem nakupu.


Račun

Račun za nakupljene izdelke in storitve boste prejeli na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.


Preklic naročila


Uporabnik lahko prekliče naročilo do oddaje pošiljke. Preklic je možen preko maila ali 
kontaktnega obrazca na spletni strani, pri čemer mora biti navedena številka naročila in osebni podatki, ki so bili navedeni pri naročilu.

 

Dobava blaga

Dobava škatle presenečenja bo izvedena do konca vsakega meseca, kot je jasno napisano tudi ob samem naročilu. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije.

 

Vračila blaga

 

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka sporoči na email info@presnecena.si ali telefon +38640841497, da odstopa od pogodbe, ne da bi ji bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je povratna poštnina vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti upravljalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik 
ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.


Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.


Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev 
natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

Reklamacije in stvarne napake

 

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini www.presenecena.si.


Uporabnik sporoči reklamacijo na elektronski naslov info@presenecena.si. Uporabnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda.

Blago s kopijo računa in opisom napake uporabnik najkasneje v 14. dneh po pisno oddanem sporočilu pošlje na naslov Presenečena.si, Gramko d.o.o., Klošter 1, 8332 Gradac v Beli krajini

Ponudnik bo najkasneje v osmih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in podal tudi pisni odgovor na rešitev reklamacijskega zahtevka.

O reklamaciji zaradi stvarne napake nas lahko uporabnik obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in najkasneje dve leti od nakupa izdelka.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna.

 

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslov info@presenecena.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Presenečena.si, priprava paketov presenečenja, GRAMKO, trgovina po pošti ali po internetu, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh kupcev spletne trgovine www.presenecena.si, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Nazadnje posodobljeno: Klošter, 11.6.2022

 

Piškotki

 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku strani naložijo na vaš računalnik.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani.

Naj omogočim piškotke?

Piškotke je potrebno vključiti, če želite v popolnosti izkoristiti funkcionalnost naše strani. V nasprotnem primeru, bo vaš obisk spletne strani omejen v delovanju in uporabniški izkušnji.

Priporočamo, da piškotke vključite.